På gång

På denna sida kan du hitta workshops, evenemang, mässor och annat som vi anordnar eller deltar i. Välkommen att anmäla dig till workshop eller besöka oss när vi är ute på vift i landet. Vi ser fram emot att träffas!
När vi är ute på mässor eller liknande kan vi oftast, i mån av plats, ta med om du vill förbeställa något. Hör av dig via mail, info@unikbotanik.se, så ser vi vad vi kan lösa.

Skara blomsterland 14 mars 2024
Den 14 mars besöker vi Skara blomsterland. Hit kan du komma och se när Gunnar arbetar med ett träd eller två. Kom gärna och kika, få tips och idéer. Gunnar finns på plats mellan kl. 13-18.
Hela dagen har de också 20% rabatt i butiken. Varför inte passa på att köpa ett litet nytt träd att förvandla till en vacker bonsai?

Nordiska trädgårdar 21-24 mars 2024
Den 21-24 mars kommer vi att delta i Nordens största trädgårdsmässa!
Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Vi finns i monter C15:62.
Vi kommer att ha med lite verktyg och mindre krukor till försäljning. Men du kan också komma och titta på mycket av vårt övriga sortiment, som du sedan kan beställa via hemsidan. Självklart finns också Gunnar där för att berätta allt du vill veta om Bonsai och svara på alla dina frågor.
Här kan du läsa mer om mässan: Nordiska trädgårdar

Hanami 28 april 2024
Den 28 april hittar du oss på firandet av Hanami i Botaniska i Göteborg. Då firas vårens ankomst när körsbärsblommorna slår ut med en stor festlig picknick i en av Europas största botaniska trädgårdar.
Kom och njut av våren i denna vackra park samtidigt som du kan prata med oss om Bonsai eller köpa en ny liten kruka eller något verktyg.
Läs mer om Hanamin här: Hanami

Workshop 18 maj 2024
Den 18 maj blir det workshop här hos oss i vår trädgård.
Det blir en heldag med klippande och lindande. Ta med ett eget träd, antingen ”råmaterial” från plantskolan eller en påbörjad Bonsai du vill utveckla. Ta gärna med mer än ett så du har att göra hela dagen. Vi har verktyg och tråd för ditt arbete.
Vi startar kl. 9 och håller på fram till 17.
Pris 300kr, inkl. enklare sopplunch, samt kaffe/te och någon kaka till eftermiddagen. Anmälan görs till info@unikbotanik.se. Meddela ev. allergier.
När du anmält dig får du betalningsanvisning och din anmälan är registrerad först när din betalning är genomförd. Anmälan är bindande, vid förhinder kan plats överlåtas om det finns folk på kö. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Bonsaikurs i Småland 1 juni 2024
Den 1 juni åker Gunnar till Småland där han håller en heldagskurs i Bonsaihantverket.
Vill du lära om Bonsaiens ädla konst mitt i den vackra svenska naturen? På en gård i Lönneberga har Maria Andersson startat en liten kursgård i en fin gammal lada.
Dagen startar med ett kortare föredrag om Bonsaiens historia, olika stilar och tekniker.
Resten av dagen arbetar vi sedan med medhavda träd, under guidning av Gunnar. Man tar enklast med två egna träd från plantskola. De bästa träden att skapa en Bonsai av har många grenar, små barr eller löv och så intressant form som möjligt. Ca två veckor innan kursen mailar vi ut till samtliga anmälda lite information om lämpliga arter och vad du ska tänka på när du väljer träd. (Några extraträd kommer att gå att köpa på plats, men deras Bonsaikvalitet är mycket blandad.)

Kursen är tänkt för nybörjare, men alla är givetvis välkomna.
Kostnaden kommer bli 1200 kr och då ingår lunch, fika och ett nybörjarpaket så du även kan fortsätta med ditt projekt hemma. Vi kommer att ha med lite extra tråd i olika tjocklek för arbetet under dagen.
För dig under 20 ger vi lite rabatt och du betalar istället 1000 kr.
Kursen kommer att hållas i ouppvärmd lada, så vi har tak över huvudet men beroende på vädret kan en extra tröja vara bra.
Vi startar dagen kl. 10 och håller på till 17.
Önskar man någon övernattning i samband med kursen, hör av dig till Maria, m@ria.nu, så kan hon ge dig lite olika alternativ.
Anmälan till info@unikbotanik.se, meddela ev allergier.
När du anmält dig får du betalningsanvisning och din anmälan är registrerad först när din betalning är genomförd. Anmälan är bindande, vid förhinder kan plats överlåtas om det finns folk på kö. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Varukorg
Rulla till toppen