Laddar...

Unik Botanik Butik

Unik Botanik har specialiserat sig på lite mer ovanliga aspekter på botanikhobbyn. Vi har alla bonsaitillbehör du behöver för dina egna bonsai. Men, vi har också en del annat spännade för din odling.

För bonsai har vi tänger saxar, bonsaitråd m.m. Vi har också massor med vackra krukor som passar allt från succulenter och orkidéer till traditionella bonsaikrukor för alla stilar. Vi har massproducerade krukor till handgjorda och handmålade japanska och svenska krukor.

Här finns också gödning och odlingsmedium till dina träd. T.ex. pimpsten och akadama (två av de populäraste odlingsmedierna hos seriösa bonsaiodlare). Vi har kiryu, (väldränerande) samt kanuma (för surhetsälskande växter och stora krukor) och lavasand från M:t Fuji för dekoration…

Vi har ekologiska gödningsmedel samt specialframtagna gödningsmedel för lite känsligare växter. Gödning med alla mikronärsalter som så många billiga gödningar saknar. Vi har gödningspellets som fungerar bäst till dina ute-bonsai men som också kan myllas ned i tomatkrukan.

Unik Botanik är bonsaishopen för dig som vill hitta allt kul under samma tak. Både nybörjarverktyg och handsmidda japanska bonsaisaxar.

Bonsaiverktyg

Med rätt verktyg läker trädet snabbt och såren växer över. Vi har saxar, tänger, krattor m.m. i olika kvaliteter och priser.

Bonsaitråd

Metalltråd är ett av dina viktigaste verktyg vid formandet av din bonsai. Finns i flera olika tjocklekar.

Bonsaikrukor

Låt formen balansera trädets struktur. Låt färgen kontrastera eller komplettera bark, lövverk och blommor.

Odlingsmedium

Väl dränerande och samtidigt fukthållande, valet av medium är avgörande för trädets hälsa.

Växtnäring

Med rätt typ av näring kan du få din bonsai att växa och frodas.

Övriga tillbehör

Vattenkannor, prydnader och annat smått och gott som kan var trevligt och användbart.

Logga_svart

Visar 1–20 av 490 resultat

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga service till våra kunder. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
Produkten tillagd
Produkten ligger redan i önskelistan