Laddar...

Ny lokal och nya krukor!

Ny lokal och nya krukor!

I samband med att vi flyttar till nytt hus följer butiken med. Som resultat av detta tar leveranserna kanske något längre tid i anspråk. Vi hoppas att ni har överseende med detta.

För övrigt kan vi berätta att vi köpt in lite kvalitetstänger ifrån Japan. Så, förutom våra vanliga masstillverkade kinesiska tänger har vi nu en liten serie av japanskt ursprung som i mån av tid kommer att komma upp på sidan. Även detta kommer förstås att bromsas lite i och med flytten.

Till sist… Vi har kommit över ett gäng med japanska krukor från blandade märken. Vad skiljer då en japansk kruka från en kinesisk? Den största skillnaden känner du i ytfinnishen. Glasyren ligger slätare och lergodset är mer välbehandlat innan bränningen vilket ger en slätare yta även på den oglaserade ytan.

Nästa projekt efter att de nya krukorna och tängerna är på plats blir att införskaffa en pall med krukor samt kanske sätta samman ett eller två nybörjar-kit inför julen till dina nära och kära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga service till våra kunder. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.