Laddar...

Invintringslampor och fyllda lager

Invintringslampor och fyllda lager

Just nu har vi inlett ett test av stödbelysningar inför höstens övervintringar. Lamporna ger bl.a. infrarött ljus och uv-ljus. Som gammel astrokemist känns det formligen lysande att få lov att leka med samma våglängder som NASA planerar att använda vid kommande Mars-resor.

Lampa med rött och blått ljus samt UV och IR för plantans fulla behov, vinter som sommar. I alla fall enligt tillverkaren. (!)

Just nu testar vi endast på två stycken svenska lönnar och två stycken forsythia (som jag inte är rädd om) i en mycket mörk källarlokal. Jag förutsätter att de skall fungera som stöd, inte som enda belysning, men tillverkaren vill hävda att den starkaste (80W LED) skall räcka som enda belysning.

Om det är någon som vill testa belysningarna för sina inomhusbonsai eller kaktusar (på egen risk) under sommaren så kan vi kanske ta in några extra billigt om ett par månader. Maila i så fall: info@unikbotanik.se för att diskutera samarbete.

Nu återstår att vänta på förra fredagens leverans av bonsaikrukor. Ännu har vi inte sett röken av den, men kanske har fraktbolaget råkat tappa den från en lastbil och inte vill erkänna det… (?!)

Nåja… Tålamod!!

I övrigt är lagren fyllda och vårregnet här.
/Gunnar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga service till våra kunder. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.